Mihaela Serban: Uleiul de cocos este un elixir pentru tiroida, imunitate si alte boli, dar si pentru slabit si frumusete!

0
803

Rubrica: Sanatate si frumusete

Uleiul de cocos virgin, de calitate organică este obținut prin presare la rece din pulpa de cocos proaspătă.El are un gust si o aroma perfectă, ideala pentru consumul sănătos și penru cosmetica, pentru ingrijirea pielii, pierderea in greutate. Uleiului de nuca de cocos are proprietati extraordinare pentru: ingrijirea parului, pielii, inlaturarea stresului, mentinerea nivelului de colesterol, pierderea in greutate, cresterea imunitatii, inlaturarea problemelor de la rinichi, lupta impotriva bolilor cardiace, a hipertensiunii arteriale, diabetului zaharat, HIV, cancer, ajuta la ingrijirea dentara si rezistenta oaselor.

Aceste beneficii se datoreaza prezentei acidului lauric, capric, caprilic, dar si proprietatilor sale antimicrobiene, antioxidante, antifungice, antibacteriene, etc.
Organismul uman transforma acidul lauric in monolaurin, care lupta impotriva virusurilor si bacteriilor ce cauzeaza boli, cum ar fi herpesul, gripa, cytomegalovirusul, HIV, listeria monocytogenes, etc. Desi mecanismul de actiune era inca necunoscut, uleiul de nuca de cocos a fost utilizat pe scara larga in Ayurveda, sistemul de medicina traditionala a Indiei.

Inainte de a trece la beneficiile uleiului de nuca de cocos in detaliu, trebuie sa intelegem din ce este compus.Componentele uleiului de cocos: uleiul de nuca de cocos este format din mai mult de 90% din grasimi saturate(Nu intrati in panica, pentru ca opinia dumneavoastra se poate schimba!), cu urme putine de acizi grasi nesaturati, cum ar fi acizii grasi mononesaturati si polinesaturati. Ulei de nuca de cocos virgin nu este diferit de aceasta.
Sa vedem cateva componente mai detaliate si anume ce contine:
-Acizii grasi saturati, pentru ca majoritatea sunt trigliceride cu lanturi mijlocii, care ar trebui sa se asimileze bine. Acidul lauric este cel mai important, cu mai mult de 40% actiuni, urmat de acidul capric, caprilic, miristic si palmitic.
-Acizii grasi polinesaturati: acid linoleic.
-Acizii mononesaturati grasi: acid oleic.
-Poly-fenoli: acid galic, care este acidul fenolic.Acesti poli-fenoli sunt presupusi a fi responsabili pentru aroma si gustul uleiului de nuca de cocos, iar uleiul virgin de cocos este bogat in acesti poli-fenoli, in anumiti derivati de acizi grasi ca si betaines, ethanolamide, etoxilati, esteri grasi, polisorbati grasi, monogliceride si esteri, contine cloruri grase, sulfat de alcool gras si sulfat de alcool eter gras, toate fiind derivate din alcooli grasi, -Vitamina-E, vitamina K si minerale, cum ar fi de Fier.

Uleiul esential de cocos de la marca Tropicai
TROPICAI este o companie germana foarte buna, care de mai mulți ani se ocupă de producția și prelucrarea uleiului de cocos virgin, cultivat prin agricultură ecologică, în insulele Solomon și Filipine. Fondatorul firmei este Christine Grotendiek, ea procură uleiul de cocos în principal de la fermele mici, asociate proiectului Ecocert Fairtrade.
Ulei de cocos nerafinat este bogat in mod natural, în acizi grași saturați și alte substanțe benefice sănătătii, de multe ori este numit cel mai sănătos ulei de pe pământ. Uleiul de cocos virgin Tropicai, obținut prin presare la rece, din nucile recoltate în bio fermele filipineze.
Companie Tropicai prelucrează numai nucile proaspete culese manual. Pulpa de cocos proaspătă se taie și apoi din ea se extrage uleiul. Temperatura în timpul extragerii uleiului nu trebuie să depășească 44 ° C. După o filtrare amănunțită se obține un ulei limpede de cristal, cu o aromă delicată de nucă de cocos.
Datorită structurii moleculare, uleiul de cocos, rămâne stabil, chiar și la temperaturi ridicate. Este foarte ușor digerabil. Corpul nostru îl prelucrează ca și pe glucide, prin degradarea glucozei, care are loc, treptat, iar apoi se transformă în energie. Nu se depune pe artere ca celelalte grăsimi, de aceia dietologii recomandă persoanelor, care suferă de diabet sau boli cardio-vasculare. Poate fi recomandată și pentru dieta de reducere in greutatea.

Masca pentru par:
Masați pe piele umeda dupa duș sau baie. Ulterior uscați.
Masați în părul umed și lăsați-l timp de cel puțin 30 de minute, apoi spălați-l cu șampon.
Acesta este un înlocuitor sănătos pentru gătit, prăjit și copt. Este o alternativă excelentă pentru bucătăria ayurvedică și vegetariană. Poate fi folosit ca un substitut pentru unt și pentru persoanele cu reacții alergice la produsele lactate.
Ingrijirea parului: uleiul de nuca de cocos este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru ingrijirea parului. El ajuta la cresterea sanatoasa a parului, oferindu-i stralucire. Masajul regulat al scalpului cu ulei de nuca de cocos asigura lipsa de matretii, si o buna hidratare a pielii. Ulei este intens utilizat in subcontinentul Indian pentru ingrijirea parului. Este un balsam excelent si ajuta la cresterea parului. Acesta prevede, de asemenea, proteine esentiale, necesare pentru hranirea parului deteriorat. Prin urmare, este folosit ca ulei de ingrijire a parului si utilizat in productia diverselor balsamuri, creme si sampoane anti-matreata.

Inlaturarea stresului: uleiul de nuca de cocos este foarte linistitor si prin urmare, ajuta la eliminarea stresului. Aplicarea uleiului sub forma de masaj la cap ajuta la eliminarea oboselii.

Ingrijirea pielii: uleiul de nuca de cocos este excelent pentru masarea pielii, de asemenea. Acesta actioneaza ca o crema hidratanta pe toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscata. Uleiul de cocos este comparabil cu uleiul mineral, insa spre deosebire de acesta, nu exista nici o sansa de a suferi de efecte secundare negative asupra pielii. Uleiul de nuca de cocos este o solutie sigura pentru a preveni uscarea si exfolierea pielii, intarzierea aparitiei ridurilor si ii ofera fermitate. Este folosit cu succes si in diferite probleme ale pielii inclusiv psoriazis, dermatita, eczeme si alte infectii. Prin urmare, ulei de cocos formeaza ingredientul de baza in diverse produse de ingrijire a corpului, cum ar fi sapunuri, lotiuni, creme, etc.

Imbatranirea prematura: ulei de nuca de cocos ajuta la prevenirea imbatranirii premature si a bolilor degenerative, datorita proprietatilor sale antioxidante.

Bolile de inima: exista o conceptie gresita raspandita printre multi oameni, care spun ca uleiul de nuca de cocos nu este bun pentru inima. Acest lucru se datoreaza faptului ca acesta contine o cantitate mare de grasimi saturate. Cu toate acestea, uleiul de cocos este benefic pentru inima, deoarece contine aproximativ 50% acid lauric, care ajuta la prevenirea diferitelor probleme cardiace, inclusiv nivelurile de colesterol si hipertensiune arteriala. Grasimile saturate prezente in uleiul de nuca de cocos nu sunt daunatoare, cum se intampla in cazul altor uleiuri. Acesta nu conduce la cresterea nivelului de LDL. De asemenea, reduce incidenta ranilor in artere si, prin urmare, ajuta la prevenirea aterosclerozei.

Ajuta la stlabit: uleiul de nuca de cocos este foarte util in reducerea greutatii. Acesta contine acizi grasi cu lanturi mijlocii si lungi, care ajuta la eliminarea greutatii in exces. De asemenea, este usor de digerat si ajuta la o functionare sanatoasa a sistemelor de tiroida si enzime. Mai mult, acesta creste metabolismul organismului prin eliminarea stresului.De aceea persoanele, care locuiesc in zonele tropicale de coasta, si care consuma ulei de nuca de cocos zi de zi ca ulei de gatit, nu sunt in mod normal grasi, obezi sau supraponderali si au o piele impecabila.

Pancreatita: uleiul de nuca de cocos este de asemenea, considerat a fi util in tratarea pancreatitei.

Digestia: este indicat folosirea uleiului de nuca de cocos ca ulei de gatit. Acesta ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv si astfel previne diverse probleme ale stomacului si digestiei, inclusiv sindromul de colon iritabil. Grasimile saturate prezente in uleiul de cocos au proprietati antmicrobiene si ajuta in lupta impotriva diverselor bacterii, ciuperci, paraziti, care provoaca indigestie. Uleiul de asemenea, ajuta la absorbtia altor elemente nutritive, precum: vitamine, minerale si aminoacizi.

Imunitate: uleiul de nuca de cocos este amicul sistemului imunitar. Acesta intareste sistemul imunitar, deoarece contine:lipide antimicrobiene, acid lauric prezent si in laptele matern, acid capric si acid caprilic, care au proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale. Organismul uman transforma acidul lauric in monolaurin, care lupta impotriva virusurilor si bacteriilor, care cauzeaza boli, cum ar fi: herpesul, gripa, citomegalovirus, si chiar HIV.

Vindecarea: atunci cand este aplicat pe o infectie, uleiul de cocos formeaza un strat chimic, care protejeaza partea infectata a corpului de praful extern, aer, ciuperci, bacterii si virusi. Ulei de nuca de cocos este cel mai eficient pentru vanatai, deoarece grabeste procesul de vindecare prin repararea tesuturilor afectate.

Infectii: ulei de nuca de cocos este foarte eficient impotriva infectii datorita proprietatilor sale antifungice, antivirale, antibacteriene. Potrivit Centrul de Cercetare de nuca de cocos, uleiul de nuca de cocos ucide virusurile, care provoaca gripa, pojar, hepatita, herpes, SARS, de asemenea, ucide bacteriile, care provoaca ulceratii, infectii ale gatului, infectii ale tractului urinar, pneumonie, si gonoree. Uleiul de nuca de cocos este de asemenea, eficient pe ciuperci si drojdie de bere, care cauzeaza candidoza, pecingine, atlet pe picior, afte, eruptii cutanate,..etc

Ficat: prezenta trigliceridelor cu lant mediu si acizilor grasi ajuta la prevenirea bolilor de ficat, deoarece substantele sunt usor transformate in energie, atunci cand ajung in ficat, reducand astfel sarcina de lucru asupra ficatului si previne, de asemenea, acumularea de grasime.

Rinichi: uleiul de nuca de cocos ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi, la prevenirea bolilor de rinichi si vezica biliara.

Diabetul: uleiul de nuca de cocos ajuta la controlul zaharului din sange, si imbunatateste secretia de insulina. De asemenea, ajuta la utilizarea eficienta a glucozei din sange, astfel prevenind si tratand diabetul.

Sistemul osos: asa cum am mentionat mai devreme, ulei de nuca de cocos imbunatateste capacitatea organismului de a absorbi minerale importante. Acestea includ calciul si magneziul, care sunt necesare pentru dezvoltarea oaselor. Astfel, uleiul de nuca de cocos este foarte util femeilor, care sunt predispuse la osteoporoza.

Ingrijire dentara: calciul este un element important prezent in dinti. Deoarece uleiul de cocos faciliteaza absorbtia calciului de catre organism, ajuta in obtinerea unor dinti puternici. Ulei de cocos opreste, de asemenea si aparitia cariilor dentare.

HIV si cancer: se crede ca uleiul de nuca de cocos joaca un rol esential in reducerea sensibilitatii virale a bolnavilor de HIV si cancer. Cercetari preliminare au aratat indicatii ale efectului uleiului de nuca de cocos in reducerea incarcaturii virale la pacientii cu HIV.

In cele din urma, uleiul de nuca de cocos este adesea preferat de catre sportivi, culturisti si persoanele care tin o dieta. De ce? Pentru ca uleiul de nuca de cocos contine calorii mai mici decat alte uleiuri, continutul de grasimi este usor transformat in energie si nu duce la acumularea grasimilor in inima si artere, ajutand la stimularea energiei si rezistentei si imbunatateste performantele sportivilor.

LĂSAȚI UN MESAJ