MAMOGRAFIA 3D A AJUNS LA GALATI

0
971

Sanatate:

Mamografia Digitala 3D a ajuns in tara, la Galati

 

Axess Imaging continuă tradiția de a oferi pacienților cele mai avansate tehnologii de diagnostic imagistic disponibile în prezent cu adăugarea de noi servicii: mamografie digitala cu tomosinteza (mamografia 2D+3D).

Cea mai moderna tehnologie de examinare a sanului este acum in Galati. Mamografia digitala cu tomosinteza este un instrument deosebit de valoros deopotrivă pentru medici şi pacienţi in lupta impotriva cancerului de san. Examinarea permite o mai bună vizualizare a leziunilor şi o scurtare a duratei procedurii, reduce iradierea şi expunerile suplimentare şi imbunătăţeşte diagnosticul mamografic. Recomandata femeilor cu vârsta de peste 40 de ani, aceasta este o examinare esentiala care ajuta la depistarea cancerului mamar, în absenta unor simptome clasice de boala (dureri, modificari la nivelul pielii, scurgeri) si chiar în absenta nodulilor detectabili la autopalpare. Totul este mult mai clar acum in era digitala, investigatie ajutand si la detectarea microcalcifierilor, care pot indica prezenta unui cancer mamar in stadiu incipient., fiind un pas decisiv inainte in detectarea precoce a cancerului si implicit de crestere a sansele de reusita a oricarui tratament impotriva sa.
Mamografia digitala este o noua metoda radiologica de investigare a starii de sanatate a sanului, cu doze reduse de raze X (mai mica chiar si decat iradierea cosmica la care se expune un calator cu avionul). Spre deosebire de mamografia analogica, mamografia digitala realizeaza imaginile in cateva secunde. Nu mai este nevoie de timpul de asteptare pentru developarea filmului, ceea ce inseamna diminuarea timpului petrecut in procesul de examinare.

Beneficiile mamografiei digitale sunt ca aceasta examinare tine cont in primul rand de nevoile pacientlori. Spre deosebire de alte pari ale corpului, sanul este compus in principal din tesut moale. Cand sanul este expus, uneori imaginea creata arata ca o proiectie incetosata, facand dificila observarea micilor puncte numite microcalcificari si alte semne subtile ale cancerului. Un alt beneficiu al mamografiei digitale fata de mamografia analogica este ca aceasta reduce nevoia de repetare a examinarii datorita supra sau subexpunerii. Aceasta diminueaza timpul examinarii si timpul de expunere la raze X.

Deoarece mamografiile digitale sunt in formate electronice, acestea pot fi transmise mult mai rapid. Imaginile digitale pot fi, de asemenea, stocate cu usurinta, copiate fara a se pierde informatia, transmise si printate in diferite moduri, eliminand conditionarea unui singur set de filme originale.
Tomosinteza sânului este un instrument deosebit de valoros care permite o mai buna vizualizare a leziunilor si o scurtare a duratei procedurii, reduce iradierea si expunerile suplimentare si imbunatateste diagnosticul mamografic. Tomosinteza reprezinta cea mai moderna tehnologie de examinare a sânului, fiind cunoscuta altfel si sub denumirea de mamografia 3D.

Axess Imaging are grijă de sănătatea ta si afla daca esti bine! Programeaza-te la control!

Centru Imagistica Medicala
Axess Imaging
Galati, Str. Stadionului, nr. 2bis, Bl. M3, sc. 1, Parter
(in spatele Spitalului Judetean Sf. Ap. Andrei Galati)
Info/Programari tel 0236 344 443
email: office@axessimaging.ro
online: http://www.axessimaging.ro/programari.php
Program lucru:
Luni – Joi 12 – 18 / Vineri 8 – 14
www.AxessImaging.ro
www.EcografieGalati.ro
www.MamografieGalati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ